Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

Scurt istoric


Scoala noastra face parte din generatia primelor scoli publice tecucene aparute in perioada de avant economic national de la mijlocul secolului al XIX-lea, 1840-1860.

Documente istorice arata ca la 1 ianuarie 1854, in Tecuci a inceput sa functioneze Scoala nr.1 de fete (exista deja Scoala nr. 1 de baieti) intr-un imobil inchiriat de la Manastirea Rachitoasa, aflat in zona pietei de azi a orasului. In acest spatiu impropriu scoala noastra a functionat timp de 30 de ani.

Spre sfarsitul anului 1883 Primaria reuseste sa construiasca pentru scoala un local nou, fara fundatie, situat la capatul de nord al strazii Sf. Gheorghe, azi Unirii.

In anul 1892, in urma unui schimb, Scoala nr. 1 de fete se instaleaza in localul din str. Elena Doamna nr. 1, construit in anul 1877. Aici va functiona pana in anul 1962 cand se va muta pe str. Costache Racovita nr. 24 B, fosta C.D. Gherea, in cea mai noua si moderna cladire din oras, avand parter si etaj, construita din caramida si beton armat, cu rezistenta la cutremure de pana la gradul noua. Este adresa unde functioneaza si astazi.

In 1990 incepe constructia Extinderii care a durat 5 ani si determina revenirea la programul de functionare in doua schimburi.

In toata existenta sa Scoala nr. 5 Elena Doamna a reprezentat un nume de referinta intre scolile tecucene dar si pe plan judetean si national datorita unui colectiv didactic alcatuit din profesionisti cu multa experienta, dedicati comunitatii din care fac parte.