Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

ERASMUS+ 2019-2021
Robotics Against Bullying


Proiecte Erasmus+ pe FacebookProcedura Anti-Bullying pentru Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" TecuciANUNȚ DE SELECȚIE ELEVI PARTICIPANTI

la mobilitatea transnațională din perioada 04-08 Mai 2020, din Turcia, desfășurată în cadrul proiectului ERASMUS + .

Calendar si anexe necesare la dosar

SUMAR ACTIVITATI

Personalul școlii a participat in data de 10.10.2019 - Erasmus Days - la lansarea proiectului care a avut loc in CDI-ul școlii- Sala Erasmus.

In luna octombrie elevii din ciclul gimnazial au participat la competitia de video pentru prezentarea scolii, au realizat fotografii in școală și le-au folosit in crearea filmului de prezentare, care a fost publicat publicat pe site-urile proiectului;

In luna noiembrie elevii din clasele V- VIII au realizat desene pe tema proiectului Robotica si bullying. A fost realizata o expozitie in scoala. Concursul logo proiectului a avut o etapa pe scoala si o etapa international. Votarea internatională a logo-ului castigator la nivelul proiectului a avut loc la inceputul lunii noiembrie

In perioda 11-14 noiembrie 2019 a avut loc prima intalnire LTT cu membrii de proiect in Romania, 15 profesori din cele 4 tari partenere au participat la Workshop-ul robotica sustinut de prof Cristi Rusu si Inf Dragos Tiron, la prezentarea despre Tipurile de Bullying realizata de prof Gina Giurgea, la Trainingul pentru utlizarea pltformei eTwinning coordonat de Ambasador eTwinning Adriana Lefter, au vizitat clasele, au interactionat cu elevii, au vizitat orasul Primaria, Catedrala, Muzeul si orasul Tecuci.


In cadrul intalnirii s-au stabilit activităţile care se vor derula in perioada noiembrie- ianuarie 2019- 2020, modalităţile de realizare şi evaluare.

Profesorii parteneri in proiect au prezentat in data de 13 noiembrie 2019, managerilor scolari in cadrul Cercului Metodic, zona Tecuci, cum proiectele Erasmus ajuta la promovarea scolilor si dezvoltarea acestora.In cadrul evenimentului au fost distribuite invitatilor material cu insemnele proiectului, logo, nume, numar de referinta.

In aceeasi zi 13.11.2019 elevii au participat la sesiuni de lucru cu trainerul Simona Musca desfasurand jocuri de cunoastere si identificarea si reactive in caz de bullying.

In luna decembrie elevii au participat alaturi de psihologul scolii Vechiu Luiza si diriginti la dezbateri si discutii despre Ce este/cum este un agresor /victima?

In data de 10 dec, Human Right Day, elevii au participat la un Flash-mob, printr-o videoconferinta, au dansat alaturi de elevii parteneri pe un cantec romanesc, pentru a sarbatori egalitatae in drepturi si intercunoasterea.


ANUNȚ DE SELECȚIE ELEVI PARTICIPANTI

la mobilitatea transnațională din perioada 02-06 Martie 2020, din Cipru, desfășurată în cadrul proiectului ERASMUS + .Activitate in cadrul Proiectului Erasmus+ ,,Robotics against bullying" - Ziua Internationala a Drepturilor Omului , desfasurata la Scoala Gimnaziala ,,Elena Doamna" Tecuci, Galati , Romania - 11 Decembrie 2019.


Workshop with OzoBot, mBot, microBit, Google Assistant, appInventor - Erasmus+ "Robotics against bullying" 11 November 2019 - School ,,Elena Doamna" Tecuci , Galati - Romania


 Sus