Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

eSafety


"O scoala fara violenta" - 2023

Padlet cu activitati derulate

Ziua Sigurantei pe Internet - Februarie 2022

Padlet cu activitati derulate in Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci


Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana care se desfasoara anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus co-finantat de Comisia Europeana.

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei online si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti.

Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere.

Organizatori Safer Internet Day in Romania


Organizatia Salvati Copiii Romania - Coordonator national al proiectului Sigur.info, primul program national care promoveaza educatia pentru folosirea responsabila a Internetului si noilor tehnologii de catre copii.

Organizatori Europeni


Insafe - reteaua europeana care coordoneaza cele 31 de centre nationale care promoveaza activitatile de constientizare a sigurantei pe Internet



Politica eSafety utilizata in Scoala Gimnaziala "Elena Doamna"
Planul eSafety de actiune in Scoala Gimnaziala "Elena Doamna"Procedura Anti-Bullying pentru Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

"HOUR OF CODE" 2019


"HOUR OF CODE" 2018

hour of code 2018 video from Lefter Adriana on Vimeo.



Diplome participare Concursul ,,Siguranta online in scoala ta"

Bira Ilinca

Gita Ionica

Lefter Adriana

Mititelu Valerica

Tiron Dragos

Clasament jurizare finala SID 2016


Politica eSafety a Scolii Gimnaziale ,,Elena Doamna" Tecuci, Galati


SIGURANȚA PE INTERNET,
O NECESITATE IN SCOALA MODERNA

Ca în fiecare an , informaticianul școlii inginer TIRON DRAGOȘ, a realizat și în anul școlar 2017-2018 întâlnirea cu toate cadrele didactice din Școala Gimnazială ,,Elena Doamna" pentru a reaminti regulile de bază pentru siguranța on line și pentru accesarea site-urilor atât de către elevi în proiectele individuale sau de grup cât și în cele desfășurate de către fiecare dintre noi.

Scopul acestor întâlniri - tip formare - este acela de ne sprijini în demersul nostru comun de a susţine şi ghida nativii digitali pentru o utilizare creativă, utilă şi sigură a Internetului. încercăm să promovăm o abordare axată pe comunicare deschisă, empatică şi bazată pe respect pentru copil şi pentru fiecare actor implicat în dezvoltarea şi educarea copiilor.

Astfel când auzim expresia ,,siguranță pe Internet" ne gândim la copii, dar trebuie să avem în vedere și gradul de vulnerabilitate a unui utilizator de altă vârstă, precum și de nivelul său de informare și precauție. în urma acestor activități comune de la începutul anului școlar ne reamintim cum putem învăța împreună, mari și mici, cum să explorăm fără riscuri lumea digitală, deoarece fiecare are ceva de oferit și un rol de jucat în construirea unui mediu virtual mai sigur şi în garantarea siguranţei on-line.


împreună ne-am propus și anul acesta să organizăm Ziua Siguranței pe Internet pentru a promova o utilizare mai sigură şi mai responsabilă a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, în special în rândul copiilor şi tinerilor din întreaga lume.

Având tema Implică-te, cunoaște, informează-te! , am încercat cu toții să realizăm activități eficiente și interesante cu elevii, ținând cont atât de informațiile date de domnul informatician cât și de cele primite prin studiul individual și de pe site-urile :

Comunitatea Ora de Net pe Facebook

Ora de Net - Salvati Copiii

Copiii au vizualizat filmulețe oferite de aceste site-uri pentru siguranța lor ca utilizatori ai internetului, au citit poovestioare educative, punându-se în pielea personajelor și învățând din greșelile lor ( ex. Jester și prințesa misterioasă). Au realizat desene, postere, au rezolvat rebusuri prin care au dovedit că și-au însușit regulile elementare și au cunoștințele necesare accesării în siguranță a resurselor web.


Indiferent de gradul de utilizare a Internetului sau de vârstă, fiecare are ceva de oferit pentru formarea experienţei celorlalţi, în înţelegerea competenţelor şi informaţiilor necesare, precum și un rol de jucat în garantarea faptului că fiecare copil se află on-line în condiţii de siguranţă.

prof. Mititelu Valerica și Bîra Ilinca


CURRICULUM LA DECIZIA ȘCOLII ȘI DEZVOLTAREA
CREATIVITĂȚII ELEVILOR

Am propus elevilor, ca urmare a interesului manifestat de aceștia în cadrul unor proiecte eTwinning derulate în anul şcolar 2013-2014 pentru cunoaşterea mediului înconjurător, pentru descoperirile omenirii de-a lungul timpului, opţionalul ,,VREAU SĂ ŞTIU" . Acesta are ca scop domenii cum sunt : cultură, civilizaţie, invenţii, personalităţi care s-au remarcat în diverse domenii.

Ţinând cont de faptul că elevii de clasa a III-a au formate deprinderi de lucru cu manualul, de asemenea mass-media le oferă copiilor o multitudine de materiale informative despre ceea ce ne înconjoară, am considerat că cele studiate în cadrul opţionalului actual vor satisface nevoia lor de cunoaştere şi din alte domenii care nu pot fi satisfăcute în cadrul programei şcolare, lărgind aria de cunoaştere , creându-le cunoştinţe generale ce le pot fi de folos în viaţă.


Utilizarea calculatorului şi informaţiile însoţite de imagini de la emisiunile de tipul ,,Cum se fabrică", exprimarea punctului de vedere cu privire la importanţa cunoaşterii noutăţilor din cadrul opţionalului ales sunt argumente care susţin, o dată în plus, utilitatea propunerii făcute elevilor.

De asemenea, conţinuturile referitoare la comportarea civilizată în diferite situaţii vizează în special comunicarea şi relaţionarea, mai ales că utilizarea de messanger, internet sunt căi de comunicare la nivelul clasei mele de elevi, atât elev-elev cât şi elev-cadru didactic.


În cadrul opționalului am organizat cu elevii o activitate privind siguranța pe internet , chiar dacă de la începutul opționalului am precizat modalitățile de utilizare a resurselor web pentru siguranță și informare corectă. De asemenea , am informat și părinții în cadrul unei ședințe cu tematica siguranței pe internet a copilului și despre moduri de securizare a computerului ori de verificare site-urilor vizitate de copii.

Dintre activitățile desfășurate în semestrul I, preferate de elevi au fost cele referitoare al Călătoria pe uscat, pe mare, prin aer, în spaţiu; Clădiri; Medicină.


Elevii au lucrat în grup, au realizat machete, s-au informat despre evoluția în timp a mijloacelor de transport precum și despre evoluția in timp a medicinei, de la egipteni până în prezent. Creativitatea elevilor a constat în modul de abordare al temei, de modalitățile de prezentare a ceea ce au studiat din domeniile alese, respectând în același timp regulile de securitate pe internet și linkurile oferite.

în semestrul al II-lea vor urma și alte actitvități interesante despre comportarea civilizată în diferite situații, despre organizarea unei petreceri și despre personalități care au marcat în mod pozitiv omenirea.

prof. Mititelu Valerica


Activitati derulate :


 Sus