Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

Oferta educationala 2017-2018Școala Gimnazială "Elena Doamna" Tecuci este centru de examene Cambridge Young Learners (YLE), în colaborare cu British Council Iași și organizează evaluarea competențelor lingvistice pentru nivelurile Starters, Movers și Flyers. Examenele de anul acesta vor fi susținute în data de 25 martie 2017, în incinta școlii noastre, la cele mai înalte standarde și respectând toate cerințele europene în vigoare. Taxa de înscriere este de 280 lei. Vă așteptăm pentru înscrieri la secretariatul școlii! Detalii vă poate oferi d-na profesoară Șerban Gina Liliana.

Perioada de înscriere: 06 - 10 martie 2017!

Pregătirea pentru un examen Cambridge English îți va da încrederea și competențele necesare pentru a comunica cu oameni din întreaga lume. Cambridge English: Young Learners reprezintă o serie de teste de limbă engleză antrenante și motivante, destinate copiilor din ciclul primar și gimnazial. Există trei teste bazate pe activități: Starters, Movers și Flyers. Acestea oferă elevilor un traseu clar pentru a-și îmbunătăți engleza. Examenele de la aceste niveluri evaluează toate cele patru abilități: reading, writing, listening și speaking necesare pentru o bună stăpânire a limbii într-un context real și caută să obțină un impact pozitiv și asupra stimei de sine. Aceste examene sunt imparțiale pentru toți candidații indiferent de naționalitate, etnie, fond lingvistic, gen sau dizabilitate urmărind situații și sarcini de lucru cu aplicabilitate în viața de zi cu zi.

Certificatele obținute în urma examenelor de limba engleză Young Learners (YLE), nivelurile Movers și Flyers, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1). Punctajul necesar pentru recunoaștere este de minim 11 scuturi, cu minim 4 scuturi la două competențe și minim 3 scuturi la a treia competență. Promovarea acestor examene reprezintă un început promițător în învățarea limbii engleze.

Cambridge English: Young Learners oferă o măsură consistentă și de bază a felului în care un copil se descurcă în învățarea limbii engleze. Cambridge English: Young Learners încurajează copiii să învețe pentru promovarea celor trei examene (Starters, Movers, Flyers) în urma cărora vor obține certificatele recunoscute internațional. Testele sunt concepute într-o manieră distractivă pentru a-i motiva pe copii să parcurgă toate etapele pentru obținerea certificatelor și a "scuturilor" aferente care le înregistrează progresul și sunt o modalitate excelentă de recunoaștere a competențelor lingvistice pe care le posedă copilul la momentul respectiv.

Testele iau în considerație și cercetări relevante în mai multe domenii de activitate, ținând cont și de nevoile speciale ale utilizatorilor de limbă engleză. (copii, părinți, profesori) în realizarea testelor o atenție deosebită este acordată consecințelor educaționale de folosire a unui test de limbă engleză la elevii din ciclul primar și gimnazial și următoarele arii sunt vizate în mod special:

→ abordările actuale ale proiectării curriculum-ului și pedagogiei pentru elevii de la ciclul primar și gimnazial, inclusiv manuale recente și alte tipuri de resurse materiale;

→ dezvoltarea cognitivă și a primei limbi străine la elevi;

→ influența potențială a metodelor de testare, inclusiv familiaritatea și apropierea diferitelor tipuri de sarcini, formate de întrebare, tipografie și scheme;

→ variația probabilă între diferitele grupuri ce studiază prima limbă și alte culturi.


*Pentru cine este Cambridge English: Young Learners?

Cambridge English: Young Learners este proiectat pentru a oferi o abordare cuprinzătoare pentru testarea în limba engleză a elevilor din învățământul primar și gimnazial.

*Pentru ce nivel sunt testele?

Cambridge English: testele Young Learners sunt aliniate cu CEFR la nivelurile pre-A1, A1 și A2. Testul de Flyers este aproximativ echivalent cu Cambridge English: Key pentru școli în ceea ce privește dificultatea, dar cuvintele și contextele acoperite sunt potrivite pentru copiii mai mici.

*Note și rezultate

La partea întâi, de citit și scris (reading, writing) a examenului la Starters, Movers și Flyers este necesară o ortografie corectă a cuvintelor. La partea a doua, cea care se orientează pe audiții (listening) erorile de scriere sunt permise. Candidații trebuie să respecte cu atenție cerințele și numărul limită de cuvinte. Lucrările elevilor completate sunt returnate la Cambridge pentru a fi notate. Rezultatele sunt apoi emise în cel mai scurt timp posibil ( de obicei în termen de aproximativ două săptămâni de la primirea script-urilor de evaluare de la Cambridge English Language ). Rezultatele sunt raportate într-o modalitate proiectată să încurajeze elevii. Toți candidații care au completat testul vor primi un certificat, care se concentrează pe ceea ce pot face (mai degrabă decât pe ceea ce nu pot face) și acordă credit tuturor copiilor care au luat parte la test. Acest lucru mai înseamnă și că limita de 4 scuturi la fiecare parte a testului poate fi setată la un scor diferit, evident, tot pentru a încuraja studiul limbii engleze, care este de fapt obiectivul principal.

*Sprijin pentru candidați

Informații sunt oferite elevilor și părinților ai căror copii sunt înscriși la Cambridge English: Young Learners, cu o multitudine de resurse de examen și materiale de pregătire pe site-ul oficial, inclusiv sfaturi pentru examen, lucrări de probă și un ghid pentru candidați - www.cambridgeenglish.org . De asemenea, în școala noastră se face o pregătire suplimentară pentru a ajuta candidații să promoveze aceste examene.

*Cele trei programe școlare

Programele pentru cele trei niveluri urmăresc descrierea unor subiecte, a gramaticii și a structurilor, lexicul și sarcinile pe care se bazează aceste testări. Acestea sunt de testare a programelor analitice. O atenție deosebită a fost acordată pentru a reflecta limba acoperită într-o gamă largă de cursuri de limba engleza la primar și materiale aferente. Un principiu director pentru teste este dorința de a închide distanța între experiențele copiilor de învățare și cele de testare. Sarcinile sunt destinate să testeze utilizarea semnificativă a limbii în clar, în contexte accesibile și relevante. Copiii trebuie să știe la ce să se aștepte atunci când se pregătesc să susțină testele. Din acest motiv, pe site-ul oficial sunt publicate vocabularul și listele structurilor gramaticale urmărite. De obicei, testele sunt axate pe folosirea accentului englez-britanic și mai puțin pe cel englez-american, dar, ambele standarde sunt folosite mai ales la partea de audiții. Se încearcă evitarea termenilor care ar putea crea confuzie și de aceea sunt oferite liste și cu termeni în limba engleză-americană pe site-ul oficial.

*Cele trei niveluri

Cambridge English: Young Learners este format din trei niveluri-cheie ale evaluării: Starters, Movers si Flyers.