Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

Proiecte si activitati


Revista Scolii Gimnaziale ,,Elena Doamna" Tecuci - ARIPI 2000+


Start ONG - "O SCOALA PENTRU FIECARE"

Proiectul ,,O Scoala pentru fiecare" este un proiect care a venit in sprijinul elevilor care nu au avut posibilitatea sa se conecteze la cursurile on-line si care au participat la activitati de recuperare in vacanta de vara și la inceputul anului școlar 2020-2021. Cadrele didactice din invatamantul primar au coordonat activitatile la nivel de clase cu elevii care au fost vizati de acest program asigurandu-le elevilor un acces echitabil la educatie.

Scoala Gimnaziala ,,Elena Doamna" a beneficiat de o sponsorizare de 4250 lei in luna iunie 2020 din care au fost achizitionate 10 tablete, fiind primul proiect desfasurat prin Start ONG in școala noastră. Ne dorim și pe viitor să aplicăm pentru a dota școala cu alte dispozitive și materiale necesare defășurării altului didactic, mai ales in aceasta perioada de cursuri online.

Start ONG este un program lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale, de inițiativă.

#startong #kauflandromania #finantari #elenadoamnatecuci #oscoalapentrufiecare

Link Facebook - proiect Start ONG
Workshop de artă - Fiecare este un artist!

Creierul uman a fost structurat de natură în special centru activitățile creative. Toate activitățile noastre zilnice sunt rezultatul creației noastre de la ce gândim la pe unde alegem să traversăm strada. Desenul trezește în noi conștiința, că suntem creatorii propriei realități că suntem creația lui Dumnezeu, că suntem unici și extraordinari.

V- ați întrebat vreodată de ce toți copiii au plăcerea de a desena? Copiii nu au prea multe convingeri, ei desenează deoarece așa simt. Au nevoie să experimenteze lumea prin desen și culoare. Să- i lăsăm să trăiască această experiență așa cum vor. Nu există om care să nu se poată exprima prin desen.

Dumnezeu nu ne- a făcut creatori fără a ne da această abilitate. Ce este desenul? un limbaj. Ce folosim pentru a desena? Folosim tot felul de linii, forme și culori. Este cineva care nu poate trasa o linie sau nu poate întinde o culoare pe pânză? La desen dobândim ÎNCREDEREA în noi, mai presus de orice și asta este o resursă pe care o folosim în toate situațiile pe care le trăim. O copilărie împlinită este baza unui adult de succes.

Sunt Bizău Oana și nu uitați:

FIECARE ESTE UN ARTIST!Școala Gimnazială ,,Elena Doamna" Tecuci , vă invită să participați la proiectul educațional ,,Marea Unire, pagină sublimă a istoriei romanești,, ce se desfășoară in perioada 05 noiembrie- 20 decembrie 2018, avand ca parteneri : Casa Corpului Didactic Galați, Casa de Cultură Tecuci, Muzeul de Istorie ,,Teodor Cincu" , Biblioteca Municipală ,,Ștefan Petică,, Tecuci. Vă așteptăm cu drag!

Acordul de parteneriat il puteti descarca de aici.

Alte documente pentru descarcare : regulament, formulare inscriere, proiectActivitate de acordare a primului ajutor - 10 martie 2018

In data de 10 martie 2018, la Scoala Gimnaziala ,,Elena Doamna" Tecuci a avut loc o actiune de acordare a primului ajutor cu invitati de la Organizatia Caravana Medicilor din Iasi. La activitate au participat clasele a VI-a si a VII-a din cadrul scolii.
Ziua Portilor Deschise - 27 februarie 2018

În data de 27 februarie 2018,cu prilejul Zilei Porţilor deschise, Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna,, a primit vizita copiilor de la Grădiniţele 14 şi 17 din municipiul Tecuci.

Prichindeii au sfidat gerul şi curajoşi au pornit într-o mică excursie cu microbuzul şcolar însoţiţi de distinse cadre didactice şi părinţi. Gazde primitoare le-au oferit copiilor în afară de zâmbete şi căldură sufletească un ceai cald şi prăjiturele.
Elevii claselor a IV-a A,B,C,D din şcoala noastră i-au ajutat să confecţioneze mici tablouri de primăvară, le-au oferit mărţişoare şi inimioare confecţionate cu drag, special pentru ei.
I-au surprins cu experimente hazlii ( vulcanul, porumbul săltăreţ, baloane de săpun) şi le-au urat bun venit în minunata noastră şcoală pe ritmuri muzicale, în acorduri de chitară. Au intrat şi în lumea fascinantă a bibliotecii unde au fost impresionaţi de numărul mare de cărţi şi au purtat discuţii despre personajele preferate din poveşti.
Am petrecut împreună clipe frumoase şi sperăm într-o colaborare fructuoasă.
,,TÂRG DE MĂRȚIȘOARE 2018" organizat de Biblioteca Municipala Tecuci

PROIECTUL INTERNATIONAL

SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII 2017 - PROIECTUL NOSTRU: Mobilitate inteligenta in scoala noastra pentru orasul nostru Multumim tuturor participantilor la activitatea noastra de azi ,,Parada mijloacelor de transport partajate" !!!


PROIECTUL INTERNATIONAL

For Smart Mobility- Smart mobility in our school for our city, 18 September 2017 - 22 September 2017

Website : For Smart Mobility - Smart mobility in our school for our city

Aveţi disponibile detaliile proiectului aici.


Scoala Gimnazială ,,ELENA DOAMNA" - TECUCI - gazda Ediţiei a II-a a Turneului de fotbal ,,In memoriam Grigore Gică"

De la primele ore ale dimineţii, curtea şcolii şi terenurile de sport s-au umplut de larmă şi culoare. Echipaţi şi dornici de întrecere, copiii, coordonaţi de profesorii lor au început turneul , respectându-se cu stricteţe regulamentele ( tragere la sorţi, formarea echipelor pe categorii de vârstă, durata meciurilor)

Veseli sau uşor dezamăgiţi de rezultate , au trecut rând pe rând fiecare etapă a întrecerii, astfel că la sfârşit, când s-a încheiat competiţia,

Locul I a fost ocupat de echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din com Blânzî, prof. Dan Cojocaru ( câştigătoare şi a primei ediţii, semn că activitatea sportivă ocupă aici un loc important în preferinţele elevilor),

Locul II - echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale ,,Anghel Rugină", prof. Ţucaş Cornel şi prof. Daraban Vasile,

Locul III - echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale ,, Iorgu Iordan", prof. Taciu Doina şi prof. Tivdă Sorin.

Elevii de 9-10 ani au participat la un turneu de handbal care s-a desfăşurat în paralel la Şcoala Sportivă. La sfârşitul întrecerii , Locul I la handbal a fost ocupat de elevii Şcolii Gimnaziale ,, George Tutoveanu" din mun. Bârlad, jud. Vaslui, prof. Barbu Mădălin , pe Locul II s-au clasat elevii Şcolii Gimnaziale ,,Elena Doamna" Tecuci, prof. Stan Cătălin şi Voinea Mihaela Doina, iar pe locul III, elevii de la Şcoala Sportivă Tecuci, prof. Mănăilă Ovidiu.

Festivitatea de premiere a încununat munca şi efortul elevilor, toţi primind fie diplome de participare, fie medalii sau trofee.

Sursa: ProTecuci.ro


Sărbătorile Pascale sunt aşteptate cu bucurie şi speranţă în suflet şi de elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna".

Astfel, elevii clasei a VII-a B, coordonaţi de prof. de desen Bizău Oana au încercat să aducă prin culoare, linie şi formă bucurie şi încredere, lumină şi pace în sufletele tuturor. Îi felicităm pentru talent, iniţiativă şi reuşită în organizarea expoziţiei.

Adresăm tuturor elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna" şi nu numai, cele mai bune şi sincere gânduri, urări de sănătate şi bucurii.
HRISTOS A ÎNVIAT !!!

Echipa managerială


Activitate din Programul activitatilor educative extrascolare, la nivel de scoala :,, Pasarile ne povestesc,, clasele primare, responsabil, Cocolici Anisoara. Activitate desfasurata in CDI.

Simpozion ,,Scoala moderna si rolul ei in societate" - editia a IV-a - 2017

Acord de parteneriat in cadrul simpozionului 2017 - Editia a IV-a

Formular de inscriere in cadrul simpozionului "Scoala moderna si rolul ei in societate" , editia a IV-a, 2017

Regulament de inscriere si participare


Proiect "Let's do it, Romania!" - curatenie in toata tara, intr-o singura zi


PRO LECTURA - 2016

Acord de parteneriat in cadrul proiectului educational - PRO LECTURA 2016 - Editia V

Fise de inscriere concurs in cadrul proiectului PRO LECTURA

Regulament de organizare a concursului de creatie plastica si creatie literara, din cadrul proiectului PRO LECTURA 2016 - Editia V