You need to upgrade your Flash Player or to allow javascript to enable Website menu.
Get Flash Player

Scoala gimnaziala "Elena Doamna" din Tecuci are 161 de ani de existenta.

• Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" a fost prima scoala publica din orasul Tecuci, fondata la 1 ianuarie 1854. A functionat intre anii 1854 - 1962 pe strada "Elena Doamna" sub denumirea Scoala nr. 1 de Fete, avand ca patron spiritual pe doamna Elena Cuza, sotia primului domnitor al tarilor romane unite, Alexandru Ioan Cuza.

• Din anul 1948 a devenit scoala cu caracter mixt – baieti si fete.

• Din 1962 a functionat la actuala adresa, sub denumirea de Scoala Generala Nr.5. Pe o perioada de cativa ani a fost selectata ca scoala pilot in cadrul unui experiment al Ministerulului Educatiei. Astfel in aceasta perioada activitatea didactica de la clasele primare era realizata in echipa formata din invatatorul clasei si profesori de specialitate pentru fiecare disciplina de invatamant.

• In septembrie 1993 s-a finalizat extinderea scolii. La inaugurarea corpului nou scoala primeste denumirea sub care este cunoscuta astazi. In fiecare an pe 21 mai se celebreaza ziua scolii.

• De-a lungul existentei sale, scoala si-a adus pe deplin contributia la educarea unui numar mare de cetateni, participanti activi la intreaga viata economica, sociala si culturala a tarii. Rememorarea trecutului acestei scoli , printre primele din Principatele Romane , care a trecut de-alungul existentei sale prin "situatii fericite, dar si dificile", are menirea de a trezi in noi sentimentul datoriei, de a pastra pentru viitorime aceasta pretioasa mostenire.

"Elena Doamna" Tecuci Dec. 2007 - 2012      |      Site actualizat de Tiron Dragos Gabriel