Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

ERASMUS+ 2016-2019


Proiectul Erasmus+ ,,Energy for life" pe Facebook

Proiectul Erasmus+ ,,Energy for life" pe Blog


ERAMUS+ ,,Energy for life" - întâlnire transnațională în Franța

Proiectul Erasmus ,,Energy for life" se află în cel de-al doilea an de derulare la Școala Gimnazială ,,Elena Doamna" Tecuci. Temele principale ale proiectului sunt: conștientizarea importanței celor patru elemente pământ, apă, aer și foc, fiind elementele care susțin viața pe pământ și protejarea mediului.


Activitățile derulate anul anterior 2016 - 2017 au cuprins cunoașterea partenerilor, stabilirea celor patru simboluri: pământ - broască țestoasă, aer - fluture, apă - delfin și foc - dragonul, stabilirea logo-ului, identificarea celor patru elemente în arealul local, identificarea celor patru elemente în literatura română, creații literare și artistice pe baza lor, realizarea de experimente de la cele mai simple până la cele chimice pentru buna înțelegere a existenței elementelor care susțin viața și o poveste colaborativă în care mascota proiectului WEAF, este personajul principal.


Planul pentru cel de-al doilea an de lucru 2017- 2018 a fost realizat în cadrul celei de-a treia întâlniri transnaționale din perioada 20-23 noiembrie 2017, la Ecole Primaire Publique din localitatea Frontenac - Franța.


Delegațiile din cele șase țări Spania, Italia, Croația, Grecia, Polonia și România, reprezentată de prof. Lefter Adriana coordonator proiect și prof. Arghire Oana, au fost primite cu multă căldură și bucurie de întreg colectivul de cadre, de copii, părinți și autoritățile locale. Fiind o localitate din mediul rural, acest proiect a fost o oportunitate de a cunoaște aspectele reale ale educației - o școală cu multe structuri, cu un sistem educațional diferit de sistemul educațional din țara noastră, în care cadrele didactice din învățământul primar sunt specializate pentru a preda la un singur nivel de vârstă, cu un program diferit, elevii fiind la școală în intervalul orar 8: 30 - 16:30.


Pe lângă vizitele la clase, profesorii au asistat la ore susținute de profesorii francezi, au susținut și ei secvențe de lecții cu elevii folosind imagini, cântece și diferite obiecte.

Momente deosebite au fost reprezentate de întâlnirile cu autoritățile locale și cele cu părinții elevilor care s-au implicat mult în organizarea și buna desfășurare a proiectului de la începutul derulării acestuia.


în cadrul întâlnirii au fost fixate obiectivele pentru cel de-al doilea an de proiect care cuprind investigarea celor patru elemente după metodologia STEM și realizarea Grădinii Europene folosind semințe din cele șapte țări pentru a identifica modul de creștere a plantelor în funcție de condițiile de mediu. STEM o modalitate de investigare care pornește de la realitate, apoi folosind disciplinele științe, tehnologie, inginerie și matematică într-o abordare transcurriculară oferă copiilor o mai bună cunoaștere și înțelegere a oricărui fenomen. Metodologia STEM este o abordare nouă în învățământul românesc menită a dezvolta copiilor capacitatea de investigare științifică, de învățarea activă și implicarea directă în cercetarea și apoi formularea concluziilor. în cadrul proiectului în perioada decembrie - februarie elevii voi investiga folosind metodologia STEM dezastrele produse de cele patru elemente, apoi din martie până în mai beneficiile acestora. Produsul final va fi un ghid de proiecte STEM în limba engleză și limbile proiectului.


Toate activitățile vor fi încărcate pe site-ul proiectului, dar și pe pagina Erasmus de pe site-ul Școlii Gimnaziale ,,Elena Doamna" Tecuci.


ANUNȚ DE SELECȚIE CADRE DIDACTICE PARTICIPANTE

la mobilitatea transnațională din perioada 20-24 noiembrie 2017, din Franța, desfășurată în cadrul proiectului ERASMUS + "ENERGY FOR LIFE" , Acţiunea cheie KA2 - Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices, Strategic Partnerships for Schools Only, NO- 2016-1- ESO1- K219-024968-3.

Aveţi disponibile documentele din dosarul de candidatură aici.


In perioada 22- 25 mai 2017 a avut loc a doua intalnire transnationala din cadrul proiectului Erasmus + Energy for life in Grecia - Creta , la Scoala Primara 14 din Rethymno.

2 cadre didactice din Scoala Gimnazială Elena Doamna, prof Lefter Adriana si prof Bratu Gabriela, au particiat la evaluarea activitatilor desfasurate in primul an de proiect, organizarea celor din al doilea an si la activitatile organizate in scoala gazda- ziua experimentelor, cantece, dansuri si scenete.Proiect Erasmus+ "Energy for life" - Mobilitate Grecia - Insula Creta


ANUNȚ DE SELECȚIE CADRE DIDACTICE PARTICIPANTE

la mobilitatea transnațională din perioada 25-29 septembrie 2017, din Italia, desfășurată în cadrul proiectului ERASMUS + ,,ENERGY FOR LIFE" , Acţiunea cheie KA2 - Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices, Strategic Partnerships for Schools Only, NO- 2016-1- ESO1- K219-024968-3.

Aveţi disponibile documentele din dosarul de candidatură aici.


ANUNȚ DE SELECȚIE ELEVI PARTICIPANȚI

la mobilitatea transnațională din perioada 25-29 septembrie 2017, din Italia, desfășurată în cadrul proiectului ERASMUS + ,,ENERGY FOR LIFE" , Acţiunea cheie KA2 - Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices, Strategic Partnerships for Schools Only, NO- 2016-1- ESO1- K219-024968-3.

Aveţi disponibile documentele din dosarul de candidatură aici.Logo-ul Proiectului Erasmus+ 2016-2019

Made with Padlet


Proiect Erasmus+ "Energy for life" - Mobilitate Polonia - Czestochowa


Proiect "ERASMUS+" 2016-2019

Şcoala Gimnazială "Elena Doamna" Tecuci, jud. Galaţi a demarat incepand cu 1 septembrie 2016, proiectul Erasmus "ENERGY FOR LIFE", număr de referinţă 2016-1-ES01-KA219-024968_3 , coordonator prof. Lefter Adriana.

Proiectul se derulează in perioada 01 septembrie 2016-31 august 2019 si este finanţat din fonduri acordate de către Uniunea Europeană prin programul "Erasmus+", Acţiunea Cheie 2-parteneriate strategice pentru susţinerea schimbului de bune practici in domeniul şcolar, proiecte doar intre şcoli.

Şcolile care participă la acest proiect sunt din Spania, Grecia, Italia, Polonia, Franţa, Croaţia şi Romania.


Festivitatea de deschidere a proiectului a avut loc pe 16.09.2016, in Centrul de Documentare şi Informare al şcolii şi au participat cadrele didactice ale şcolii, precum şi reprezentanţi ai ISJ Galaţi, inspector prof. Cristache Alice şi ai Consiliului Local, prof. Dumitriu Gina.

Au fost prezentate informaţii privind obiectivele, resursele financiare şi umane ale proiectului. S-au stabilit primele activităţi din proiect care se vor desfăşura pană la mijlocul lunii octombrie, cand se va pleca in prima mobilitate, care va avea loc in Polonia, in perioada 17-21 octombrie 2016.

Vor fi imbogăţite aptitudinile creative, de invăţare şi artistice ale elevilor, vor fi incurajaţi in utilizarea TIC şi a limbilor străine. Profesorii vor afla mai multe despre celelalte sisteme educaţionale europene, metode de predare cu ajutorul intalnirilor de proiect transnaţionale, vor face schimb de idei cu privire la metodele pedagogice, işi vor imbunătăţi competentele de exprimare in limba engleza si competentele TIC, li se va dezvolta sentimentul de apartenenţă la comunitatea europeană şi vor intra in contact cu diferite culturi şi moduri de gandire.


 Sus